ΕίσοδοςΕγγραφή
maurothalassopoula
  Τι είναι καινούργιο;
  Οι εικόνες μου!!
  Γνωρίζω τον κόσμο κι αυτός γνωρίζει εμένα!!
  Τα τραγουδάκια μου!
  Blogger από κούνια!
  Οι ιστοριούλες μου!!
  Αγαπώ την καλατσήν!
  Μετρητής
  Σαλαχάνεμαν...σο internet!
  Ψηφοφορίες
  Ετικέτες
  Euxin Planet
  Pontian

Thalassa-karadeniz

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

Ψηφοφορία
Τρώτε φρούτα;
ναι! και μου αρέσουν πολύ πολύ!
ναι...αλλά δε μου αρέσουν και τόσο...
που και που...βαριεμαι να τα καθαρίζω!
εγώ τα πίνω! δεν τα τρώω!
φρούτα; τι είναι αυτό;

Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Top σχολιαστές
euxinplanet maurothalassopoula
Σχόλια: 8

Οι περισσότεροι σχολίασαν εγγραφές

Επιστροφή στην αρχικήmaurothalassopoula / Γνωρίζω τον κόσμο κι αυτός γνωρίζει εμένα! / Παίζω τα παιχνίδια της παρέας! / Παιχνίδια με τα γειτονόπουλα.

Παιχνίδια με τα γειτονόπουλα.

Δημιουργία θέματοςΔημιουργία θέματος | Για την λίστα

Δημοσιεύτηκε απόΚείμενο

euxinplanet Για αποστολή μηνύματος
maurothalassopoula
Παιχνίδια με τα γειτονόπουλα.
730 μέρες πριν 19.03.2008 01:01:20 Παράθεση('1760548','1760548','6','693')">Έκθεση spam

Τα παιδιά στον Πόντο αλλά και κατά τις πρώτες δεκαετίες της εγκατάστασης των προσφύγων στην Ελλάδα, συνήθιζαν να παίζουν έξω από το σπίτι. Παιδικές χαρές και παιδότοποι ήταν αγνωστες λέξεις για αυτά. Έπαιζαν λοιπόν στις αυλές και στους κήπους των σπιτιών και όταν οι μανάδες δεν άντεχαν άλλο τις φωνές και τη φασαρία από το παιδομάνι, το παιχνίδι μεταφερόταν στη γειτονιά, στους πέρα, κάτω και άνω μαχαλάδες, στις αλάνες, στις πλατείες, στις αυλες των σχολείων και οπου υπήρχε άπλα και ανοιχτωσιά και κρατούσε τις ζεστές ημέρες, μέχρι αργά το βράδυ. Τα παιχνίδια που έπαιζαν ήταν πολλά και διαφορετικά. Τα περισσότερα ήταν παιχνίδια κίνησης αλλά υπήρχαν και άλλα για τους ...κουρασμένους και φυσικά ήταν παιχνίδια ομαδικά. Πολύ διαφορετικά παιχνίδια από αυτά που παίζονται σήμερα... Πάμε να γνωρίσουμε μερικά από αυτά!

Σχόλια: 1 Εμφανίσεις: 1040
Ετικέτα: παιδι, παιχνίδι, ομάδα, ομαδικο παιχνιδι, παιχνιδια του ποντου, παιχνιδια της γειτονιας, παλια παιχνιδια

euxinplanet Για αποστολή μηνύματος
maurothalassopoula
imageΤεκ μη τσουφτ! Μονά –ζυγά
730 μέρες πριν 19.03.2008 01:02:40 Παράθεση('1760548','1760548','6','694')">Έκθεση spam

Παίρνει ένα παιδί μερικά φουντούκια και τα κρύβει στην παλάμη του.
Μοναχά αυτό ξέρει πόσα είναι και φυσικά δεν το μαρτυράει σε κανέναν.
Δείχνει την κλειστή παλάμη σ ένα άλλο παιδί και το ρωτάει «τεκ μη τσουφτ;», δηλαδή «μονά ή ζυγά;». Αν το δεύτερο παιδί μαντέψει σωστά τότε παίρνει τα φουντούκια! Αν όμως χάσει τότε δίνει στο πρώτο τόσα φουντούκια όσα είχε αυτό κρυμμένα!

Όνομα Κωδικός
προχωρημένο... ( / Εγγραφή )

Θέμα

Στο κείμενο μπορείτε να χρησιμοποιείτε Wiki ή HTML tags.

Κατάχρηση | | Design by Wolf | © Kolobok smiles, Aiwan